Swingen is leuk, maar wat is het precies?

Swingen klinkt leukSwingen is een soort ‘Lifestyle’ waarin mensen openstaan voor elkaars ideeën t.a.v. seks ofschoon alleengaande mannen en vrouwen ook voorkomen zijn de meeste swingers stellen. Swingen kan zeer spannend, erotisch en bevredigend zijn. Men kan op een veilige manier met meerdere mensen je erotische fantasieën bespreken, onderzoeken en uitvoeren.

Intiem partnerruil-contact wordt als normaal ervaren en trio’s komen ook vaak voor. Sommige swingers willen slechts contact met een stel, thuis anderen geven de voorkeur aan parenclubs en feestjes met gelijkdenkenden. Deze contacten worden gelegd via Datings sites, in clubs of op feestjes en op deze manier leert men nieuwe interessante mensen kennen die dezelfde ideeën hebben.

Wat is swingen?

Er bestaan nogal wat misverstanden over wie of wat swingers zijn. De meest voorkomende misverstanden zijn dat swingers oversekste mensen zouden zijn. Met een slechte relatie en niet te vergeten voorzien van een SOA. Maar niets is minder waar, swingers zijn gewone alledaagse mensen uit alle geledingen van de bevolking. En werkend in alle denkbare beroepen. Die het aangedurfd hebben om bestaande ‘maatschappelijke’ waarden t.a.v. seks te overschrijden om hun seksleven te verbreden. Openheid, eerlijkheid, respect voor elkaar en discretie worden vanzelfsprekend gevonden, en jaloezie is uit den boze.

Bi-sexualiteit komt veel voor bij vrouwen homoseksualiteit niet. Bij de meeste swingers stellen zijn de mannen hetero en oversekst zijn deze mannen zeker niet. Zij voeren slechts uit waar anderen alleen maar over durven te dromen. Een slechte relatie? Hoe kan een open warme relatie waarin respect, begrip, passie standaard zijn en agressie en afgunst niet voorkomen een slechte zijn?

Omdat swingers veel geven om de gezondheid van henzelf en die van anderen worden altijd condooms gebruikt. Slechts bij een ‘vertrouwd’ stel kan (na een test en/of een afspraak hierover) van het gebruik hiervan worden afgezien.

Zijn er ook regels

Zoals overal zijn er bij swingers ook (weliswaar ongeschreven) regeltjes. Reageer altijd op een uitnodiging voor een party of een prive-afspraak, Als een afspraak afgezegd moet moet worden -om welke reden dan ook doe dat dan niet een paar uur van te voren! Neem altijd iets mee voor de gastvrouw, verzin iets origineels, te moeilijk? Neem dan het geijkte bloemetje mee, beter als niets!

Zorg voor een goede hygiëne en eet van te voren geen scherpe spijzen of knoflook! Kledingvoorschriften zijn er niet, maar trek wel iets aan wat passend voor de gelegenheid is. Dus voor een erotische ontmoeting, voor de dame geen panty’s of plissé-rok. En voor de heer geen houthakkershemd en bergschoenen en zorg voor leuke lingerie , ook de heer! Enne… heren als de lingerietijd is aangebroken ook de sokken uit!

Een eerste prive-afspraak met een stel swingers is in principe vrijblijvend maar wees voorbereid, alles is mogelijk bij een dergelijke ontmoeting! De laatste en belangrijkste regel is: als er nee wordt gezegd wordt er ook nee bedoeld, met andere woorden nee is nee!

Hoe begin je met swingen

Dat lijkt erg eenvoudig, maar het is geen makkelijke beslissing. De ‘maatschappij’ heeft nogal wat regeltjes verzonnen die allemaal terzijde moeten worden geschoven. Voor de meeste stellen is het een enorme en risicovolle stap. En het vertrouwen in elkaar wordt zwaar op de proef gesteld!

In een swingersrelatie zal elk gevoel voor elkaar zich verdiepen. Dus een goede relatie zal nog beter worden en een slechte , slechter. Ga dus nooit swingen om een niet goed lopende relatie te verbeteren.

Hoe ontmoet ik swingers

Reageer eens op een paar advertenties, of plaats zelf een advertentie! Ook op deze Swingers pagina vindt u veel informatie en contactadvertenties, maak contact via e-mail en spreek met elkaar af per telefoon en vraag wat het andere stel van de afspraak verwacht en vertel wat jullie ervan verwachten. Ga bij voorkeur bij het andere stel op bezoek (als zij wel ervaring hebben)maar wees vooral open en eerlijk!