5 Tips voor de perfecte speeddate!

Online speeddate

Tip 1: Ontmoet zoveel mogelijk potentiële partners

Heel logisch bij een speeddate, maar wat blijkt nu uit ons onderzoek? Mannen die weinig succes hebben, blijken überhaupt heel weinig nieuwe vrouwen te ontmoeten. Als je nooit een potentiële partner ontmoet gaat het ook nooit lukken, zelfs al ben je erg interessant. Probeer daarom meerdere sociale cirkels te creëren. Je werk of je studie zijn voorbeelden van sociale kringen. Mensen met meerdere sociale kringen hebben meer vrienden en zijn gelukkiger met hun sociale leven. Kijk eens of je een nieuwe sociale kring kunt creëren. Ga bijvoorbeeld op salsa les, ga naar de vrijdagmiddag-borrel op je werk of schrijf je in bij een dating bureau. Zorg ervoor dat je elke week nieuwe interessante mensen ontmoet.

Tip 2: Zorg dat je eerste non-verbale indruk goed is

Wetenschappers zijn het erover eens: de eerste indruk telt. Zorg dat je er op je allerbest uit ziet. Kleed je goed als je naar sociale settings gaat. Ben je van mening dat hier nog veel ruimte voor verbetering is? Vraag dan een vriend of vriendin die zich goed kleedt om mee te gaan shoppen. Als je met een leuke partner praat zijn een aantal dingen belangrijk. Allereerst moet je zorgen bij speeddating dat je een beetje achterover leunt. Naar haar toe leunen komt erg slecht over en ze zal je mogelijk zelfs vervelend vinden. Daarnaast is het belangrijk dat je ontspannen staat en het liefst wat meer ruimte inneemt. Verder is het belangrijk dat je lacht en je een open houding aanneemt (handen laten zien). Tot slot kun je jouw gesprekspartner in het begin van het gesprek subtiel aanraken op bijvoorbeeld de arm, dit creëert een positief gevoel. Oefen dit door elke dag op een aspect te concentreren.

Tip 3: Voer interessante gesprekken bij een speeddate

Veel vrouwen horen elke week dezelfde vragen. Dit is voor hun heel vermoeiend en saai. Als jij de vijfde bent die vraagt welke studie ze doet en waar ze woont dan is de kans groot dat ze er geen zin in heeft. Wat dan wel? Zorg dat je onverwachte dingen zegt, plaag haar een beetje, praat over spannende dingen zoals reizen, avonturen en seks. Ook met elkaar oneens zijn is nuttig. Wij horen veel vrouwen klagen dat mannen watjes zijn en het alleen maar met hun eens zijn. Kom voor jezelf op en laat weten wat je denkt! Plaag haar een beetje als zij iets vindt waar jij het niet mee eens bent.

Tip 4: Creëer een rapport!

Als twee mensen een ‘vibe’ hebben en ze voelen zich goed met elkaar, gaan ze allerlei gedragingen kopiëren van elkaar. Ze gaan op dezelfde manier zitten, dezelfde woorden gebruiken en zelfs op hetzelfde ritme ademhalen. Je kunt ook zorgen dat deze connectie wat sneller komt. Onderzoekers hebben tijdens speeddating getest wat er gebeurt als je in de 3 minuten van de speeddate 3 tot 5 keer een woord of gebaar kopieert. Wat blijkt? Mannen worden aantrekkelijker en aardiger gevonden!

Tip 5: Maak het spannend bij een speeddate

Wat is spanning nou eigenlijk? Soms is het er wel en soms is het er niet. Je zou het kunnen vergelijken met honger hebben. Als je lang niet hebt gegeten en je lievelingseten staat voor je neus, dan voel je je er erg tot aangetrokken. Al helemaal als er wordt gezegd dat je er alleen naar mag kijken en het niet mag opeten.

Dan is het je veel waard om het te krijgen.Echter, als je niet echt honger hebt en je bent al aan het eten, dan is het je veel minder waard en zul je niet je best doen om het eten te krijgen. Spanning werkt net zo. Als je gelijk laat blijken dat je haar geweldig vindt, dan heeft ze je al en dan is er geen spanning meer.

Het is verstandig om ervoor te zorgen dat je het haar een beetje moeilijk maakt bij een speeddate, zodat er spanning tussen jullie blijft. Focus je hier op tijdens je volgende date. Misschien dat je in het begin een balans moet vinden, maar het zal zeker zijn vruchten afwerpen. Dit kun je nog sterker maken door een beetje mysterieus te zijn of spannende dingen te doen. Als je samen iets spannends gaat doen, of als ze achter je mysterie probeert te komen, komen er hormonen vrij, dezelfde hormonen als bij verliefdheid.