Alleenstaande Papas

Het is als alleenstaande papa een extra grote stap om weer te gaan daten. De vrouw waar u een afspraak mee heeft moet niet alleen bij u in de smaak vallen, ook is het heel belangrijk dat de vrouw goed met de kinderen kan opschieten. Aan de andere kant is het ook van groot belang dat, de vrouw waar u mee aan het daten bent, het geen probleem vindt dat u kinderen heeft. Ook is het niet altijd even makkelijk om een oppas te vinden als u een date heeft. Ondanks deze praktische bezwaren is het ook wel weer heel leuk en spannend om een afspraakje te hebben en misschien ontmoet u wel een hele leuk vrouw. Er zijn bepaalde zaken in uw leven, zoals intimiteit en genegenheid die u gaat missen als alleenstaande papa.

Maak je eigen keuzes als Alleenstaande Papa!

Familie en vrienden zullen advies geven en hun mening geven over hoe uw date eruit zou moeten zien, maar ook op welke plaats u zou moeten afspreken (in het café, bioscoop, restaurant, discotheek). Deze adviezen zijn goed bedoeld, maar het belangrijkste is dat u een keuze maakt die uzelf prettig vindt. Het is wel verstandig om in een openbare gelegenheid af te spreken waar u vaker komt en om iemand in uw omgeving te vertellen waar u bent en regelmatig contact op te nemen.

Wees vanaf het begin eerlijk en open.

Een relatie die gebaseerd is op leugens zal niet lang stand houden. Als u een relatie wilt beginnen is het belangrijk dat jullie elkaar werkelijk leren kennen zoals jullie zijn. Vertel dus gewoon open over uw leven en dat u papa bent van kinderen.

Als degene waarmee u aan het daten bent er bezwaar tegen heeft dat u kinderen heeft dan weet u dit in een vroeg stadium. Als u merkt dat de vrouw waarmee u aan het daten bent wel bezwaren heeft bij het feit dat u kinderen heeft is het verstandiger om op zoek te gaan naar een andere vrouw die hier geen bezwaar tegen heeft, want dit voorkomt veel problemen.

Als u over uw kinderen praat doe dit dan niet de hele avond, maar beperk dit enigszins. Het is, zoals eerder gezegd, van belang dat jullie vooral elkaar leren kennen. Uw kinderen zijn uiteraard een groot deel van uw leven, maar er zijn genoeg andere bijzonderheden in uw leven en karaktereigenschappen die u bezit waar u over kunt praten.

Volg uw eigen intuïtie

Het is van groot belang dat u uw eigen intuïtie volgt bij het daten. Als u toch een minder prettig gevoel heeft bij een vrouw of tegenstrijdigheden opmerkt in zijn verhaal is het misschien beter om op zoek te gaan naar iemand anders. Het is helemaal niet vreemd om een aantal directe vragen aan uw date te stellen en om hierop door te vragen. Het hoeft geen kruisverhoor te zijn, maar door veel vragen te stellen en door te vragen kunt u iemand echt leren kennen. Daarnaast kan dit ook eventuele twijfels over iemand wegnemen.

Stel uw potentiële vriendin niet te snel voor aan uw kinderen.

Het is verstandig om de relatie met uw date rustig te laten groeien en niet meteen voor te stellen aan uw kinderen. Het is voor de kinderen namelijk niet prettig als er steeds weer een andere vrouw over de vloer komt waar ze aan moeten wennen. Er zijn geen regels wat nu de perfecte tijd is om uw nieuwe vriendin voor te stellen aan de kinderen. Ook hierbij geldt dat u, uw gevoel dient te volgen. Als u het gevoel heeft dat de relatie serieus is dan is het tijd voor de volgende stap. U kunt uw relatie eerst voorstellen als “een vriendin”. Uw kinderen hebben waarschijnlijk ook vrienden en kunnen dit goed plaatsen in hun eigen beleving.

Maak van uw nieuwe vriendin niet meteen de moeder van de kinderen.

Alleenstaande PapaGeef uw nieuwe relatie niet meteen allemaal opvoedkundige taken en verantwoordelijkheid. Het is waarschijnlijk zo dat zowel de kinderen als uw nieuwe vriendin moeten wennen aan elkaar en aan deze nieuwe situatie. Hierbij is tijd en geduld nodig. Het is verstandig om de activiteiten met uw nieuwe vriendin en met uw kinderen langzaam op te bouwen door bijvoorbeeld te beginnen met leuke uitstapjes zoals een pretpark of iets dergelijks. Als u uiteindelijk gaat samenwonen met uw vriendin dan is er genoeg tijd om de verschillende taken in het gezin te bespreken en te verdelen. Neem hier rustig de tijd voor.

Het is heel goed mogelijk dat uw kinderen vervelend tegen uw nieuwe vriendin gaan doen en hem gaan uittesten. Dit is normaal, want er gebeurt veel in de beleving van een kind en het is mogelijk dat uw kind jaloers is, omdat u nu uw aandacht verdeelt tussen uw vriendin en uw kind. Praat hierover met uw kind en probeer duidelijk te maken dat een relatie belangrijk voor u is.

Verder is het van groot belang dat u duidelijk aangeeft dat uw kind nooit hoeft te kiezen tussen zijn echte vader en uw nieuwe partner. U kunt duidelijk aangeven dat uw nieuwe partner nooit de plaats van hun vader zal innemen. U kunt wel aangeven dat u het fijn zou vinden als uw kinderen en uw nieuwe vriendin het goed met elkaar kunnen vinden.

Blijf niet in een relatie alleen voor de kinderen

Als u een tijd een relatie heeft met uw nieuwe partner, maar na een tijd blijkt hij toch niet de vrouw van uw dromen te zijn. Dan is het niet verstandig om bij deze vrouw alleen voor de kinderen te blijven. U hoeft zich niet schuldig voor de kinderen te voelen. Als u niet gelukkig bent dan zullen de kinderen dit uiteindelijk toch merken. Daarnaast bestaat het leven nu eenmaal ook uit veranderingen en dit zullen ook uw kinderen moeten leren.

Geniet van het daten als Alleenstaande Papa

Maak er niet een te groot ding van. Het is gewoon voor de gezelligheid en misschien houdt u er alleen een vriendschap aan over en dat is ook geen probleem. Het belangrijkste is dat u geniet van het gezelschap en van het daten.