dating apps

Welke zijn de beste dating apps voor je smartphone?

Daten: we doen het al vele jaren om te zoeken naar onze perfecte partner. Dankzij een date komen we erachter of degene met wie je date ook bij je past en of jullie wellicht een stel kunnen worden. Daten is ontzettend spannend, maar het is natuurlijk de bedoeling dat het ook een leuke ervaring is. De ene date zal leuker zijn dan de ander, maar dat is niet anders. Er zijn meerdere manieren om te daten, waarvan dating apps de laatste jaren steeds populairder is geworden. Ook het daten via je mobiel is zeker niet vreemd, want er zijn inmiddels al veel mensen die op deze manier op zoek gaan naar hun droomman- of vrouw.

Dating apps voor op je mobiel.

dating appsVoor het daten met een mobiel, zul je een smartphone nodig hebben. Het gaat namelijk vrijwel allemaal via internet. Uiteraard hoef je niet per se een abonnement te hebben met internet, want er kan ook gebruik worden gemaakt van Wifi wanneer je bijvoorbeeld in de trein of bus zit, in een restaurantje wat drinkt of natuurlijk gewoon wanneer je thuis bent.

Het daten via mobiel is het meest handig met een applicatie of met andere woorden de bekende dating apps. Een goed voorbeeld van een app waarmee je uiteindelijk zult gaan daten, is Tinder. Uiteraard wil je kiezen voor een app die gratis is zodat je helemaal geen kosten hebt aan het daten via je mobiel. Je kunt Tinder gratis downloaden in de store. Bij sommige apps zul je je aan moeten melden met een gebruikersnaam en een wachtwoord, maar dat is bij de app van Tinder niet het geval.

Tinder gaat namelijk via Facebook.

Dus je zult wel een Facebook account moeten hebben. Dit is de enige manier om in te loggen en om dus contact te zoeken met anderen. Je geeft Tinder toestemming tot jouw Facebookgegevens zoals jouw foto’s. De profielfoto van Facebook is de foto die gebruikt wordt bij Tinder.

Wat voor veel mensen in het echte leven een groot probleem is, is het vinden van iemand die ook een beetje dichtbij woont. Het zou behoorlijk vervelend zijn om eindelijk iemand leuks te vinden, waarna vervolgens blijkt dat hij of zij aan de andere kant van de wereld woont. Bij Tinder geef je zelf aan hoe groot de afstand mag zijn, zoals tien kilometer. Dankzij GPS op jouw smartphone, kan Tinder precies weten hoe ver tien kilometer bij jou vandaan is.

Zo krijg je dus alleen te maken met mensen die bij jou in de buurt wonen en waar je misschien zelfs op de fiets heen kunt in plaats van urenlang reizen. Als afstand je verder niet veel uitmaakt, kun je dit ook aanklikken. Zo krijg je singles uit heel Nederland en heb je in ieder geval ontzettend veel keus. Bij Tinder klik je op het hartje als de ander je bevalt. Zo niet, dan klik je op het kruisje. Als jullie beide op het hartje hebben geklikt, is het mogelijk om een gesprek te starten.

Whatsapp

Een andere mogelijkheid is daten via Whatsapp. Officieel is dit geen datingapp, maar hij kan er zeker voor worden gebruikt. Whatsapp is opnieuw alleen te downloaden als je een smartphone hebt met internet. Whatsapp is een applicatie die bedoeld is om met andere mensen te chatten. Bij Whatsapp heb je echter het telefoonnummer nodig van de ander om ermee te kunnen chatten, terwijl dat bij bijvoorbeeld Tinder niet het geval is. Gelukkig kun je als het gesprek toch niet bevalt, de ander gemakkelijk blokkeren als je dit zou willen.

Met Whatsapp kun je van alles en nog wat. Het is niet alleen maar chatten, maar je kunt bijvoorbeeld ook geluidsfragmenten sturen. Zo weet je precies hoe iemand klinkt. Ook kan er gebruik gemaakt worden van emoticons, of plaatjes zoals een lachend of droevig gezichtje. Tenslotte kun je ook nog eindeloos veel foto’s naar elkaar sturen. De perfecte manier om elkaar wat beter te leren kennen en het lijkt allemaal net echt, terwijl je elkaar misschien nog nooit hebt gezien!

Badoo

Een andere app die je gratis kunt downloaden, is Badoo. Badoo is bovendien een website die ook gebruikt kan worden via de computer om een date mee te vinden. Bij Tinder is het wel mogelijk om aan te geven wat je zoekt, maar niet bepaald specifiek. Zo typ je de minimale en maximale leeftijd in en natuurlijk de afstand, maar dat is het dan ook. Bij Badoo kun je gerichter op zoek gaan naar iemand met dezelfde interesses en hobby’s. Bij aanmelding zul je dan ook van alles moeten invullen over onder andere jouw interesses.

Zodat er goed gezocht kan worden naar de perfecte match. Ook telt natuurlijk leeftijd en geslacht mee. Bij Badoo kun je er in ieder geval op rekenen dat je met iemand zult chatten die enigszins bij jou past. Uiteraard hoeft dat niet altijd uit te draaien op een date. Één gesprek op Badoo betekent niet dat er meteen een date zal komen. Je kunt ook een langere tijd met iemand praten voor je iets afspreekt om zeker te weten dat je diegene leuk vindt. Een ander groot voordeel van Badoo is, net als bij Tinder dat er gezocht wordt naar iemand in jouw omgeving. Op deze manier weet je dus zeker dat degene die jij misschien straks erg leuk vindt, niet ver weg woont.

De juiste match vinden met de beste dating apps

Met al deze applicaties is het de bedoeling dat je iemand vindt waar je een relatie mee kunt krijgen en misschien zelfs een toekomst. Sommige mensen staan hier echter niet zo serieus in als andere mensen. Het is verstandig om al snel aan iemand te vragen waar de ander naar op zoek is. Zo kan het op Tinder bijvoorbeeld wel eens voorkomen dat je te maken krijgt met mensen die niet serieus zijn, maar enkel mee wilden doen met de hype.

Om teleurstelling te voorkomen wordt het aangeraden om al snel te vragen wat de ander wil. Deze tip geldt overigens ook voor de andere apps. Online daten is verder natuurlijk ontzettend leuk, maar pas goed op met wie er afgesproken wordt. Als iemand te goed lijkt om waar te zijn, doe het dan niet. Wil je het toch erg graag? Zorg dan dat er iemand meegaat en je in de gaten kan houden. Er zit altijd een risico aan het online daten en ook met het daten op je mobiel is dit risico aanwezig. Het daten via mobiel is verder ontzettend leuk en de kans is groot dat je iemand zult vinden, via deze datingsite kun je whatsapp dating en tinder dating of andere dating apps uitproberen!