Polyamorie…een bewuste keuze

Polyamorie dating…vrijheid voor meerdere liefdesrelaties!

Je zoekt liefde of hebt de ruimte om een liefde toe te voegen aan je relatie? Deel jij jouw gevoelens in open en eerlijkheid met je partner? Werkt Monogamie voor jou ook niet meer? Ben je niet alléén op zoek naar seks? Vind jij het ook tijd worden voor een nieuwe relatie norm? Allemaal vragen waar we een antwoord op weten: Polyamorie dating is vrijheid voor meerdere liefdesrelaties!

Polyamorie staat o.a. voor:

 • Het kunnen onderhouden van meer dan één liefdesrelatie(s) tegelijkertijd in openheid, eerlijkheid en respect zodat het vertrouwen in je relaties behouden blijft
 • Liefdevolle communicatie en elkaar de ruimte durven geven, plus een positieve houding tegenover seks.

In onze maatschappij is de huidige geaccepteerde norm Monogamie!

polyamorie datingPolyamory of Polyamorie (en de soms de met Polyamorie verwarde Polygamy of Polygamie) is nog vaak een niet geaccepteerde relatie-vorm in de maatschappij die behoorlijke tegenstand kan oproepen bij mensen die moeite hebben met andere relatie-vormen dan de Monogamie of  Monogame. Er ligt nog een groot taboe op Polyamorie en het is vaak een heel proces om hier naar familie en vrienden voor uit te durven komen. Er gaan soms jaren overheen voordat men uit de kast durft over deze nieuwe life style keuze. Eigenlijk wordt hetzelfde traject bewandeld als de homo‘s en de lesbiennes die voor het eerst hun leefwijze durven te etaleren. Er wordt dezelfde angst voor afwijzing gevoeld en verlies van dierbare d.m.v. veroordeling van de omgeving.

Máár als men eenmaal zover is zijn veel mensen achteraf ontzettend dankbaar dat zij deze keuze gemaakt hebben. De opluchting over hun “comming out” en het vertrouwen dat het allemaal wel goed komt is de voornaamste reden voor openheid naar de omgeving toe.

Voordat je zover bent zul je eerst goed moeten investeren in de relatie(s) die deze leefwijze ondersteunen. Daarom is het belangrijk in Polyamorie eigen te zijn met de volgende kwaliteiten. Om succesvolle Polyamoreuze relaties te kunnen onderhouden dien je minimaal een aantal van deze eigenschappen in huis te hebben:

 • Een gezonde dosis zelf-inzicht
 • Geduld kunnen beoefenen
 • Goed kunnen communiceren met elkaar
 • Gezonde dosis humor hebben
 • Buiten de hokjes durven denken
 • Flexibel kunnen zijn
 • Persoonlijke groei een prioriteit maken
 • Team spirit hebben
 • Goed kunnen multitasken
 • Positief tegenover seks staan
 • Delen van intieme gevoelens
 • Kwetsbaar durven opstellen
 • Het Ja lief gevoel kunnen ervaren
 • Vergevingsgezind zijn

Het lijkt tijd voor meer openheid en ruimte voor meerdere partners in relaties waarbij de hoeksteen van onze samenleving (het gezin) behouden kan blijven. Met Polyamorie kan dit! Niets is zo heerlijk dan jezelf d.m.v. een liefdes-relatie te kunnen ontplooien. Polyamorie kán een enorme vrijheid en verbondenheid voor jou en je partners betekenen.

Al met al is Polyamorie een “bewuste keuze” je leven te verrijken!

Er zijn veel paren die eerst een moeilijke weg bewandelen voordat zij bij Polyamorie uitkomen. Vaak is er eerst al sprake van vreemdgaan geweest en nóg vaker loopt een huwelijk uit tot een scheiding. Daar zitten veel mensen in de knoop met het vertrouwen wat beschadigd is geraakt en soms komt het zelfs tot een bezoek aan een relatietherapeut of relatietherapie en zelfs dán komt men er vaak niet uit.

Er zit dan ook een behoorlijke dosis van ontwikkelde psychologie achter de optie Polyamorie als er sprake is van een verliefdheid op een derde. Men moet er beide aan willen werken en er voor open durven staan! Er zijn gelukkig steeds meer relatietherapeuten die een positieve houding aannemen en de optie bespreekbaar maken met hun cliënten

Sta jij ook polyamoreus in het leven en ga jij voor eerlijkheid en openheid in je relatie? Kun je respectvol ruimte creëren in je relatie? En dit is ontstaan vanuit een persoonlijke en integere behoefte om iets voor anderen te kunnen betekenen die net als wij openstaan voor méér dan één liefdes-relatie. Polyamorie is een snel groeiende relatie vorm in onze maatschappij en staat voor het kunnen onderhouden van meer dan één liefdesrelatie tegelijkertijd in alle open én eerlijkheid.