bruiloft met een thema

Maak je bruiloft extra bijzonder met deze bruiloft tips!

Elk aanstaand bruidspaar heeft een eigen idee over de invulling van de bruiloft. Waar de één gaat voor traditioneel, kiest de ander juist voor supermodern. Voor wat voor bruiloft je ook gaat, met onderstaande bruiloft tips kun je deze toch al speciale dag extra bijzonder maken.

bruiloft met een thema

Persoonlijke bruiloft tips

Om een persoonlijk tintje aan je bruiloft te geven kun je aan verschillende dingen denken. Zo kun je in plaats van het traditionele “Ja, ik wil” er ook voor kiezen om je eigen trouwgeloftes te schrijven. In deze trouwgeloftes kun je dan op een persoonlijke manier vertellen waarom jouw aanstaande de ware voor je is. Je kunt er ook voor kiezen om hier een gedicht van te laten maken, voor een nog romantischer karakter. En naast de ambtenaar en/of pastoor kun je ook je vrienden of familie iets over jullie laten vertellen, zo wordt de ceremonie echt persoonlijk. En wat typerend is aan jullie persoonlijkheden kan natuurlijk ook terug komen in de dagindeling, de aankleding, het eten en de aankleding van de plaats.

Thema

Het allergrootste voordeel aan een bruiloft met een thema is dat je alles, maar dan ook echt alles hierop kunt afstemmen. Van de bruidsmode en de accessoires tot de kleding van de dag gasten en de aankleding van de dag zelf. Wanneer het woord thema valt, wordt er meestal meteen in extremen gedacht, zoals winter of Carnaval, maar als het gaat om het thema kun je juist ook al veel doen met kleur, zoals ‘a little touch of pink’ of een eenvoudige vintage of buitenbruiloft.

Vermaak voor de dag gasten

Wanneer je het gevoel hebt dat je dag gasten een lange tijd niets te doen hebben, wanneer jullie bijvoorbeeld foto’s laten maken, en ze ook niet in de mogelijkheid zijn om naar huis te gaan, is het wellicht een goed idee om vermaak voor hen te regelen. Ook over het vermaak kun je van alles verzinnen: van het organiseren van leuke spelletjes tot complete workshops. Maar houd altijd in je achterhoofd: je dag gasten zijn al vereerd dat ze er de hele dag bij mogen zijn, dus die vermaken zichzelf ook wel met een hapje, een drankje en het gezellig onder elkaar zijn.

Samen afsluiten

Over het algemeen gaan de gasten van het avondfeest naar huis, wanneer ze moe en voldaan zijn. Als bruidspaar heb je het vanaf een bepaalde tijd dus erg druk met het handjes schudden, mensen bedanken en afscheid nemen. Wat ook erg leuk is, is om gezamenlijk de dag af te sluiten door bijvoorbeeld sterretjes af te steken, of wanneer het budget groter is het huren van een vuurwerkshow. Het is ook erg leuk om met de meest belangrijke gasten, bijvoorbeeld de dag gasten, een grote wensballon in de lucht te laten, waarop iedereen een mooie wens kan schrijven.

De allerbelangrijkste van de bruiloft tips is natuurlijk volop genieten van jullie dag. Genieten van elkaar, van de gasten en van het vele bijzonders wat er allemaal voor jullie geregeld wordt!