Internetdating maakt singles heel erg kieskeurig

Wie op een dating website ingeschreven is, kent het fenomeen Internetdating al. Foto’s kijken, en kijken en blijven kijken. Je maakt een selectie op leeftijd, regio of interesse en je kunt direct tientallen mannen of vrouwen versieren. Versieren is wellicht een stap te ver. Je kunt tientallen foto’s en teksten bekijken van mensen die aan de selectiecriteria voldoen. En voor je het beseft, ben je uren aan het fotootjes bekijken en hopen dat je potentiële date van de volgende pagina er nog mooier, intelligenter of knapper zal uitzien.

Vrouwen en mannen genoeg met internetdating.

InternetdatingHet gevolg is dat heel wat mannen niet meer kunnen kiezen tussen al die mooie vrouwen en vaak een slordig opgesteld standaard tekstje doorsturen. Als de eerste vrouw niet reageert, zal misschien de vijfde of zesde dat wel doen. Het omgekeerde geldt ook. Hoe meer vissen er in de zee zitten, hoe kieskeuriger en veeleisender je wordt. Want waarom zou je zomaar met de eerste de beste uitgaan, terwijl er op het internet misschien iemand op je zit te wachten die toch net iets meer verdient, zich beter kan kleden of stipter is. Iemand selecteren op basis van zijn job, hobby’s en interesses die ze vaak maar snel invulden is toch nog net iets anders dan op iemand afstappen in een café en hem uit te vragen, toch?

Niet iedereen is even communicatief of fotogeniek.

Op basis van een tekst of foto, die dan ook nog vaak slecht genomen en zeker slecht belicht is, worden daarom al te veel kandidaten afgeschreven zonder dat ze een eerlijke kans op een gesprek gekregen hebben. Een groot aantal mannen laten zo de kans voorbij gaan om alsnog een droomvrouw te ontmoeten. Want niet iedereen is even communicatief, niet iedereen kan even mooie teksten schrijven en zeker niet iedereen wil zichzelf op het internet beter voordoen dan hij of zij eigenlijk is.

Ga voor de klik.

De datingwebsite bekijk je daarom best als eerste contactmiddel en niet als definitieve selectiemiddel. Hou in het achterhoofd dat mensen op foto vaak anders overkomen dan ze zijn. Probeer daarom met ook met vrouwen of mannen af te spreken die niet volledig aan je wensenlijstjes voldoen. Stel je voor dat je met deze persoon toch die klik ervaart waarnaar je op zoek bent.