5 tips voor een succesvolle internetdate!

Het internet-daten wordt de laatste jaren steeds meer door mensen geaccepteerd. Steeds meer mensen vinden hun eeuwige liefde via internet. Maar hoe moet je nou beginnen aan een succesvolle internetdate? Het daten zelf lukt misschien nog wel maar om via internet een geschikte partner te vinden is nog een stuk moeilijker. Veel mensen willen het wel proberen via internetdating maar geloven er toch niet 100% in. Daardoor wordt een dating profiel te snel en te makkelijk in elkaar gezet waardoor je veel dingen misloopt.

Hieronder staan 5 goede tips om je eigen profiel zo goed te maken dat voor een succesvolle internetdate.

succesvolle internetdate

1 Het verzinnen van een profielnaam/nickname

Wanneer je jezelf aanmeld op een dating website moet je altijd een dating profiel aanmaken. Anders kunnen mensen jouw niet vinden. Het is mogelijk om je eigen naam te gebruiken. Dit komt vertrouwd over. Wat ook kan is een nickname (bijnaam) kiezen. Wanneer je dat doet kies dan voor een naam waar de ander van moet lachen. Natuurlijk niet uitlachen maar het moet wel grappig blijven. Gebruik ook zeker geen seksuele namen want dit valt eigenlijk nooit goed bij de ander. Zo nemen ze je ook niet serieus.

2 Een vrolijk foto

Elke mens of product krijgt positieve energie wanneer het een glimlach uitstraalt. Denk maar aan horloges. Die worden altijd geadverteerd met de wijzers op 10 voor 2 zodat er eigenlijk een glimlach ontstaat. Dit is dan ook zeer belangrijk dat je op je op de foto met een glimlach staat.  Daardoor wordt je voor de andere persoon aantrekkelijk gemaakt en zal je sneller postieve berichten krijgen. Probeer ook te lachen met je ogen. Dit straalt vrolijkheid uit. Wanneer je een fotoplaatst zorg er dan voor dat je ook een foto hebt waar je helemaal op staat. Probeer dan een foto neer te zetten met een goede houding.

3 Omschrijf je zelf

Wanneer je een nickname en een foto hebt geplaatst, is het tijd om iets over jezelf te vertellen. Dit is niet voor iedereen makkelijk. Probeer dingen te omschrijven die je graag doet maar probeer dan niet te saai over te komen. Gebruik je gevoel en emoties om er een leuk verhaal van te maken.

4 Zelfspot

Probeer in je profiel ook weer niet te serieus over te komen. Maar grappen over jezelf. Denk hierbij aan je iets wat je gedaan  hebt en waar je heel slecht in was. Probeer dit met humor te vertellen. De ander weet dan dat je beschikt over zelfvertrouwen. Dit is zeer belangrijk. Zo creeer je vertrouwen bij de ander.

5 Persoonlijke berichten

Wanneer je iemand hebt gevonden op de dating site ga je diegene een berichte je sturen. Maar wees dan persoonlijk in je berichten. Hiermee is de kans dat je een berichtje terug krijgt groter. Begin gewoon met hoi of hallo gevolgd door de nickname van de ander. Lees ook goed het profiel van de ander en haak daar op in. Stel een leuke vraag. Probeer het bericht niet te lang te maken.

Do’s and Don’ts voor een succesvolle internetdate.

Hieronder worden een aantal adviezen beschreven die je vooral wel of vooral juist niet moet doen tijdens een date.

Absolute date do’s

Verzorging van je handen

Zorg voor schone handen en nagels. We letten allemaal op handen en viezigheid is een afknapper.

Eet iets kleins vooraf

Zorg ervoor dat van te voren even iets kleins eet, zodat je de ergste honger wegneemt. Het beperkt de vlinders in je buik en zorgt ervoor dat je eerste drankje niet direct naar je hoofd stijgt.

Minder is meer

Onthoudt dat ‘minder is meer’ voor elk aspect van een date, opgaat. Of het nu gaat om een bruiner, aftershave of sierraden.

Draag passende kleren

Draag kleding die past en waarin je je lekker voelt. Blijf jezelf! Kleed je niet anders dan dat je normaal doet.

Abolute date dont’s

Drink vooraf geen alcohol

Drink geen alcohol voordat je op een date gaat. In aangeschoten toestand maak je minder indruk.

Draag gepaste kleding

Draag geen kleren die niet bij de gelegenheid passen. Geen maatpak in een kroeg! Geen korte broek in een restaurant!

Overdrijf niet met de cadeau’s

Neem geen overdreven cadeau’s mee – bloemen of een ander klein cadeautje op de dag na de date komen beter over.

Niet het onderste uit de kan

Vertel geen intieme geheimen. Leg niet de nadruk op persoonlijke mankementen.

Wees voorzicht met sieraden

Draag niet te veel sieraden, het ziet er goedkoop uit.

Telefoon uit
Het komt erg ongeïnteresseerd over wanneer je tijdens een date gaat bellen of smsen. Hiermee geef je een signaal af dat je de ander niet interessant genoeg vindt of nog erger, dat diegene je verveelt.

Tags: