Dat betekent dat we ons gedrag moeten veranderen. En dat gedrag wordt in gang gezet door onze emoties die op hun beurt weer worden bepaald door wat we denken. Er moet dus het één en ander veranderen willen we onze bindingsangst oplossen. We moeten zien dat we uit die neerwaartse spiraal komen en de richting omdraaien, een opwaartse spiraal creëren. Dat kan, maar je moet er wel iets voor doen, of eigenlijk juist laten. Geef de ander de ruimte, vooral niet claimen en helemaal geen verwachtingen hebben. Dan maak je de meeste kans dat het goed komt.
Het kan ook angst zijn om een definitieve beslissing te nemen, de angst om alle andere mogelijkheden kwijt te raken. Kiezen is verliezen, is dan het idee. Maar ook dat is te veranderen, als je het maar goed aanpakt. Goed, zoals hierboven al gezegd, je hebt de goede methoden nodig en daardoor kun je het dan goed aanpakken. Je moet ook begrijpen wat het is, wat de oorzaken zijn en waar je het aan kunt herkennen. Anders verspil je je tijd aan de verkeerde, waarbij het niet op te lossen is. Dat kan namelijk ook nog, bij sommige mensen is het niet te veranderen.
Wat zijn nou de echte bindingsangst symptomen?
Is het alleen maar onzekerheid, nog niet weten of je die relatie echt een kans wilt geven of is het echt de angst om je te binden? Het roept heel veel vragen op en soms kun je denken dat het bindingsangst symptomen zijn. Maar dat is niet altijd het geval.
Ogenschijnlijke symptomen
Er zijn ook mensen die helemaal geen bindingsangst hebben en zich toch niet kunnen binden. Zij weten helemaal niet wat emotionele binding en verbondenheid is, laat staan dat ze hier bang voor kunnen zijn. Maar hun gedrag lijkt wel op dat van mensen met bindingsangst. En je komt bedrogen uit met zo iemand, ze spelen met je alsof je geen gevoel hebt. Niet vreemd als je bedenkt dat ze niet weten wat het is. Maar jij zit met de ellende. Pas dus op voor deze “players”.
Als je weet waar je op moet letten, kun je deze types snel herkennen. Ze zijn vaak buitengewoon charmant, maar vervolgens gedragen zij zich volledig tegengesteld. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat iemand zich prima kan binden, maar nog niet toe is aan een relatie of niet zeker weet of degene waar hij of zij mee omgaat wel de goede partner is. Omdat dit ons onzeker maakt gaan we op zoek, we willen weten wat er aan de hand is, kunnen het niet begrijpen. En dan gaan we op zoek naar informatie over bindingsangst symptomen.
Bindingsangst bekijk de video “hoe kom ik er vanaf.”
Bindingsangst bij vrouwen.
Hoewel bindingsangst bij vrouwen veel minder vaak voorkomt dan bij mannen, groeit het aantal vrouwen dat hier mee bestempeld wordt wel. De vraag is of het bindingsangst is. Soms is dat werkelijk zo maar ook vaak niet, dan lijkt het alleen zo. Vrouwen zijn niet meer economisch afhankelijk van een man, willen vaak eerst carrière maken, dan een partner. Tegen de tijd dat ze die carrière hebben en de biologische klok voelen tikken, zijn veel mannen die in aanmerking konden komen al bezet.
Er zijn ook vrouwen die niet kunnen zeggen dat ze niet verder willen met een man,gewoon omdat ze merkt dat hij het niet voor haar is, en dan allerlei uitvluchten verzinnen. Dat is geen bindingsangst maar een beetje laffe manier om een eind aan een relatie te maken. Bindingsangst bij vrouwen is niet altijd duidelijk voor henzelf. Ze willen heel graag een partner, maar lijken alle mannen af te stoten en weg te jagen terwijl zij zelf niet begrijpen hoe dat komt.
De redenen.
Bindingsangst kan bij vrouwen ook ontstaan door slechte ervaringen in het verleden waardoor ze niet meer durven. Toen leek alles toch ook zo mooi en ze bleef gekwetst achter. Dus waarom zou het deze keer wel goed gaan? Ga jij me gelukkig maken of kwetsen? Het zal een vraag zijn die door haar hoofd speelt.
En dan nog iets. Hoewel vrouwen hun eigen carrière hebben en economisch onafhankelijk zijn, moet hij toch echt een baan hebben met een beter toekomstperspectief dan zij. Ook moet hij er goed uit zien, zoals de media ons vertellen, zijn aandeel in het huishouden nemen, goed zijn in bed en een goede vader zijn. Zij stelt haar eisen zoals ze die aan zichzelf stelt. Dat heeft ze geleerd want ze mag niet onderdoen voor een man. Op het werk dan en ze verward dat met haar liefdeleven. Is het eigenlijk wel bindingsangst? Er zijn aanwijzingen dat er een gen bestaat dat verantwoordelijk is voor bindingsangst bij vrouwen en mannen, maar dat gaat over een heel erg klein percentage.
Ze heeft bindingsangst? Hoe je het oplost als ze geen relatie wil.
Bindingsangst bij mannen.
Bindingsangst bij mannen kan de oorzaak zijn van veel onzekerheid en verdriet. Niet alleen bij de vrouwen die met een man te maken hebben die hier last van heeft, maar ook bij die mannen zelf. Je kent het vast wel: soms is hij heel spontaan, de volgende keer doet hij alsof je niet bestaat. Hij kan zich onbereikbaar opstellen of zomaar “verdwijnen”. En dan komt hij weer en doet alsof er niets aan de hand is.
Is het altijd bindingsangst bij mannen?
Om te beginnen moet je weten of het wel echt bindingsangst is en of je deze man dus beter kunt laten vallen of dat je geduld moet hebben. Het kan ook zijn dat je een manier vindt om ermee om te gaan zodat zijn angst om zich te binden minder wordt. En soms weet een man gewoon nog niet of hij wel met je verder wil dat weet je nou eenmaal niet meteen. Vrouwen zijn veel intuïtiever en voelen sneller aan of ze iets met iemand willen of niet. Mannen moeten hier eerst lang over nadenken. Helaas.
Zorg er voor dat je niet op de verkeerde valt, want je intuïtie kan je ook bedriegen.
Je zult misschien verbaasd geweest zijn toen je hierboven las dat ook mannen zelf last hebben van deze angst. De meesten (niet allemaal) willen helemaal niet zo zijn en vragen zich af wat er met ze aan de hand is. Ze vinden het echt niet leuk dat ze een ander verdriet doen, maar kunnen niet anders, ondanks zichzelf. Dan zijn er ook nog degenen die een onbewuste behoefte hebben om vrouwen iets betaald te zetten. Wat, weten ze vaak zelf niet. Dat zijn de mannen waar je beter met een grote boog omheen kunt lopen.
Bindingsangst en relaties wat is de samenhang?
Het klinkt vreemd en het lijkt niet bepaald goed samen te gaan. Nou ja, je kunt beter zeggen bindingsangst en duurzame relaties gaan niet goed samen. En wat verstaan we dan weer onder duurzaam? Levenslang? Tot de dood ons scheidt? 10 jaar? Zeg het maar, wat zou je willen, hoe lang wil je dat het duurt? Mensen met bindingsangst hebben vaak vele relaties. Sommige duren niet langer dan een nacht, of verschillende keren een nacht, andere duren 7-10 jaar waarbij vaak wordt vreemdgegaan als swinger. Kortom, het lijken seriële relaties. Er wordt wel steeds teruggekeerd naar een bepaalde partner voor kortere of langere tijd en dat zijn nu de typische bindingsangst relaties.
Een relatie of omgekeerd?
Het zijn ook weer relaties die bindingsangst veroorzaken. Een emotioneel koele thuissituatie als kind waar geen emotionele veiligheid was en dus geen goede basisrelatie om zich te hechten of een grote teleurstelling in een vorige relatie. En die partner? Als die niets verwacht,is er niets aan de hand, maar dat is meestal niet zo. Er is dus altijd een verliezer en dat is altijd dezelfde, de partner die zich plotseling verlaten ziet, zonder enige aankondiging voor het voldongen feit gezet wordt dat de ander niet terug komt.
Heb je al antwoord gegeven op de vraag hierboven? Hoe lang wil je dat het duurt? Als je verlangt naar een relatie waarin je kinderen krijgt die je ook samen op wilt voeden, kijk dan heel goed of die vrouw of man waarmee jij omgaat daar wel geschikt voor is. Zie je wat er gebeurt? Wat ik hierboven schrijf over bindingsangst relaties, zorgt er juist voor dat je bindingsangst zou kunnen krijgen, aan jezelf gaat twijfelen of je het wel goed ziet en je zou wantrouwig kunnen worden.
Dat is het laatste wat ik wil. Het beste dat je kunt doen is in jezelf blijven geloven, trouw zijn aan jezelf en hoe jij in het leven staat. Dan kom je vanzelf iemand tegen die bij je past. Maar als je een relatie hebt gehad met iemand met bindingsangst of bang bent dat je er zelf last van hebt, kijk dan bij bindingsangst, daar kun je veel meer informatie vinden over dit onderwerp en je zult ontdekken waar de schoen wringt als het om bindingsangst relaties gaat.
Inhoudsopgave
- 1 Wat zijn nou de echte bindingsangst symptomen?
- 2 Ogenschijnlijke symptomen
- 3 Bindingsangst bekijk de video “hoe kom ik er vanaf.”
- 4 Bindingsangst bij vrouwen.
- 5 De redenen.
- 6 Ze heeft bindingsangst? Hoe je het oplost als ze geen relatie wil.
- 7 Bindingsangst bij mannen.
- 8 Is het altijd bindingsangst bij mannen?
- 9 Zorg er voor dat je niet op de verkeerde valt, want je intuïtie kan je ook bedriegen.
- 10 Bindingsangst en relaties wat is de samenhang?
- 11 Een relatie of omgekeerd?