Site pictogram The perfect match for you!

6 tips om je ergste liefdesverdriet te verwerken!

Iedereen is wel eens door een breuk of een afwijzing en het nodige liefdesverdriet heen gegaan. Alhoewel het meestal een erg pijnlijke ervaring is leert het mensen veel en worden ze wijzer en krijgen levenservaring door de tegenslag. Vooral als mensen proberen de draad weer op te pakken en nieuwe relaties aan te gaan.

 

Hieronder 6 tips om je ergste liefdesverdriet te verwerken.

 

  1. Leer goed voor jezelf te zorgen. Het is daadwerkelijk een combinatie van ontspannen, het verwerken van je negatieve gedachten en emoties en leren hoe je er bovenop kan komen. Het is zo dat je er overheen komt. Als jij de stappen gaat zetten om te helen duurt het misschien langer dan je hoopte maar je komt er bovenop.

2. Ontspan. Ga naar YouTube of iTunes en speel een meditatienummer af. Vooral als je erg gestresseerd bent en veel negatieve gedachtes hebt. Liefdesverdriet geeft veel stress, je hartslag is hoger en er overlijden zelfs mensen aan liefdesverdriet. Die angst en dat beklemmende gevoel in je maag bijvoorbeeld. Zijn te bestrijden door meditatie en anti stress oefeningen.  Probeer in ieder geval stappen te zetten tegen het negatieve gevoel. Bijvoorbeeld als je niet kan slapen. Zet rustige muziek op en denk na over wat er allemaal goed gaat. Het zijn kleine dingen die je kan doen maar ze kunnen de ergste stress tegengaan.  Als het echt niet gaat kan je naar je dokter gaan of Correlatie bellen.

3. Ga Offline. Als je nu onder de dertig bent weet je bijna niet beter dan dat je online bent. Facebook, twitter, google en telefoons waren er niet toen je begon met daten. Het heeft het zeker moeilijker gemaakt om liefdesverdriet te verwerken. Ga dan muziek luisteren zonder iets andere te doen. (dus geen spelletje op je telefoon spelen) en lees een boek. Deze bezigheden zorgen voor rust en zijn een alternatief voor waar je je nu constant mee bezighoudt, Facebook, mail en andere media.

4 Onthoud dat er ups en downs zijn. Als er iets is dat je kwijtraakt of er plotseling verdriet is in je leven doordat je een relatie kwijt raakt. Dan zijn het donkere tijden. Die heb je niet nodig, dat gaat te ver, je kan wel alle positieve aspecten uithalen die er inzitten. Want je bent een meer ervaren en doorleeft persoon. Daardoor zal je de volgende keer beter met tegenslag kunnen omgaan of het zelfs zien aankomen. Als je de stappen volgt hier zal je zelfs weten wat je moet doen en daarmee kun je in de toekomst niet alleen jezelf maar ook anderen een dienst bewijzen.

5 Neem geen wraak op je ex. Je ex heeft je misschien wel vreselijke dingen aangedaan en je wilt met gelijke munt terugbetalen. Dit is een natuurlijke reactie maar besteed er niet te veel tijd aan en probeer er niet in te blijven hangen. Je kan de wereld geen eerlijker plek maken helaas en je moet accepteren dat voor hem of haar geen rol meer is in je leven. Dus ook geen invloed op het leven van je ex. Dus je zult er ook niet snel achter komen als het gelukt is.

6 Laat liefdesverdriet niet te veel van je tijd opslokken. Je leeft maar een keer en het is kort. Tijd die je verpest aan liefdesverdriet  of een onverwerkte relatie. Dit beperkt je leven op veel vlakken. Wij kunnen niet alleen niet meer liefhebben en nieuwe relaties zoeken. Het vreet aan je gezondheid, kost vriendschappen en maakt je minder effectief in je werk of studie. Je moet dus over je ex heen komen en accepteren dat het over is en dat je door moet.

Mobiele versie afsluiten